Πρέπει άραγε να φτιάξω μία ιστοσελίδα για την επιχείρησή μου; Σε τι θα με βοηθήσει μία ιστοσελίδα, εφόσον έχω σελίδα στο Facebook και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα;

Παρακάτω θα βρείτε μερικούς από τους λόγους που απαντούν στις απορίες σας για την κατασκευή της ιστοσελίδας.

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται ποια η χρησιμότητα μιας ιστοσελίδας και σε τι με εξυπηρετεί εφόσον έχω άλλους τρόπους διαφήμισης και Marketing γενικότερα. Οι απαντήσεις είναι απλές και προκύπτουν από τις ανάγκες και το ρεύμα της εποχής. Ας δούμε πιο αναλυτικά μερικούς λόγους:

1. Κάθε επιχείρηση που σέβεται τον εαυτό της οφείλει να έχει μία σωστή και σύγχρονη ιστοσελίδα.

Στις μέρες μας τα πάντα γίνονται ηλεκτρονικά. Απαραίτητη λοιπον για να αποκαλείται μια επιχείρηση σύγχρονη είναι η διαδικτυακή της προβολή. Λίγοι είναι αυτοί που έχουν χρόνο ώστε να αναζητούν προϊόντα στις διάφορες βιτρίνες ώρες ατελείωτες ώστε να συγκρίνουν τιμές και ποιότητα. Μια σωστά δομημένη ιστοσελίδα δίνει σε όλους τη δυνατότητα με ένα click να βρεθούν ΄μέσα΄ στην επιχείρηση!

2. Η αξιοπιστία και το prestige της εταιρείας σας αυξάνεται αυτόματα!

Ελάχιστοι είναι αυτοί που εμπιστεύονται επιχειρήσεις που δεν έχουν διαδικτυακή παρουσία. Καθημερινά εκατομμύρια χρήστες του internet αναζητούν υπηρεσίες ή προϊόντα στο διαδίκτυο μέσα σε λίγα λεπτά χωρίς να περιμένουν σε ουρές, χωρίς να πρέπει να σκεφτούν το ωράριο λειτουργίας του καταστήματος.

3. Ο ανταγωνισμός σε κάνει καλύτερο!

 Στο διαδίκτυο μπορείτε με ευκολία να ανταγωνιστείτε μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου που δραστηριοποιήστε και να προβάλετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Εδώ υπάρχουν ίσοι όροι για όλους. Χαμηλό κόστος και παροχή των υπηρεσιών σας 24 ώρες το 24ωρο.

4. Επικοινωνία με τους πελάτες- συνεργάτες σας

Η επικοινωνία με τους συνεργάτες σας γίνεται, ευκολότερη, γρηγορότερη και οικονομικότερη. Με τη κατάλληλη ιστοσελίδα έχετε τη δυνατότητα να  βρίσκεστε σε συνεχή και άμεση επικοινωνία με τους πελάτες σας. Μαθαίνουν εύκολα και γρήγορα τα νέα της επιχείρησής σας και χωρίς κόπο διαδίδονται σε όλους τους ενδιαφερόμενους.  Η επιτυχημένη συνεργασία είναι η απαραίτητη προϋπόθεση μιας επιτυχημένης δουλειάς. 

5. Βρίσκουν εύκολα την επιχείρησή σας

Στο διαδίκτυο δεν υπάρχουν γεωγραφικά σύνορα της επιχείρησής σας. Η ιστοσελίδα σας βοηθά να έχετε πελάτες ακόμη και από την πιο απομακρυσμένη περιοχή της χώρας μας ή και ολόκληρου του κόσμου. Δεν έχει λοιπόν σημασία που βρίσκεται το κατάστημα ή η επιχείρησή σας. Όλοι μπορούν να σας βρουν εύκολα κα γρήγορα.

6. Ιστοσελίδα = Μόνιμη διαφήμιση στο internet χωρίς κόστος!

Με την κατασκευή ιστοσελίδας έχετε τη μόνιμη προβολή, τη μόνιμη διαφήμιση της εταιρείας σας στον χώρο του internet. Εύκολα και όσο συχνά θέλετε μπορείτε να παρουσιάζετε τις υπηρεσίες σας και τα προϊόντα σας, τις δραστηριότητες σας , χωρίς να χρειάζεστε τα αυξημένα κόστη διαφήμισης σε άλλα site.

7. Εφόσον έχω σελίδα στο Facebook, γιατί να κάνω και ιστοσελίδα;

Άλλο το Facebook και άλλο η ιστοσελίδα. Πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν τις διαφορές και πιστεύουν πως είναι το ίδιο. Μια ιστοσελίδα δίνει κύρος και δεν δείχνει πρόχειρη και ερασιτεχνική, όπως μια σελίδα στο Facebook. Φυσικά στο internet το ένα συμπληρώνει το άλλο. Έτσι σκοπός είναι η σελίδα σας στο facebook να προβάλλει την εταιρεία σας και την ιστοσελίδα της αντίστοιχα και όχι το ανάποδο.

8. Αν έχω Blog. Χρειάζεται και ιστοσελίδα;

Θα λέγαμε για τους ίδιους λόγους που αναφέραμε και για το Facebook. Το blog δεν είναι ιστοσελίδα, δεν σας παρέχει τα οφέλη της ιστοσελίδας και πρέπει να λειτουργεί συμπληρωματικά του site σας. Είναι πολύ εύκολο με την ιστοσελίδα και με το κατάλληλο πακέτο προώθησης ιστοσελίδων, ένας blogger να αποκτήσει νέους αναγνώστες και να δείξει επαγγελματισμό.

 Για όλους αυτούς τους λόγους αλλά και για άλλους τόσους θα σας προτείναμε να σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσετε και να αναθέσετε την κατασκευή της ιστοσελίδας σας σε κάποιον επαγγελματία. Όσο πιο σύντομα, τόσο το καλύτερο για την επιχείρησή σας.