Είναι γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι χρήστες στις μέρες μας, χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα ή τα tablet στην καθημερινότητα τους είτε για την πλοήγηση τους στο διαδίκτυο είτε για τις ηλεκτρονικές αγορές τους. Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις στις οποίες ο χρήστης δυσκολεύετε να περιηγηθεί σε μία ιστοσελίδα και αποχωρεί. Επομένως, είναι πάρα πολύ ενοχλητικό η ιστοσελίδα σας να μην είναι φιλική και ο χρήστης να δυσκολεύεται να δει το περιεχόμενο της.

Η λύση είναι το responsive design.

Το responsive design είναι μία τεχνική με την οποία μία ιστοσελίδα είναι κατασκευασμένη ώστε να προσαρμόζει το περιεχόμενο της (εικόνες, μενού, κείμενο) σε οποιαδήποτε ανάλυση και προσανατολισμό οθόνης, για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη ανάλογα με τη συσκευή που επιλέγει κάθε φορά να χρησιμοποιήσει.

Γιατί είναι απαραίτητο το responsive design για κάθε ιστοσελίδα;

  1. Η ιστοσελίδα σας θα είναι φιλική προς όλες τις συσκευές και ο επισκέπτης δε θα χρειάζεται να κάνει μεγέθυνση ή scroll προκειμένου να διαβάσει το περιεχόμενο της. Αν ένας χρήστης δυσκολεύεται να πλοηγηθεί στην ιστοσελίδα σας, σίγουρα θα την εγκαταλείψει άμεσα.
  2. Αν η ιστοσελίδα σας δεν είναι responsive, θα καθυστερούν να φορτώσουν τα στοιχεία της με αποτέλεσμα να είναι αργή. Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών εγκαταλείπει μία ιστοσελίδα εάν κάνει πάνω από τρία δευτερόλεπτα να φορτώσει.
  3. Η ιστοσελίδα σας θα έχει καλύτερη θέση στα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης καθώς η Google προβάλει πρώτα τις ιστοσελίδες που είναι φιλικές σε κινητές συσκευές.
  4. Δε θα χρειάζεστε να έχετε δύο εκδόσεις για την ίδια ιστοσελίδα, μία που να λειτουργεί σε υπολογιστές και μία άλλη που θα επιτρέπει πλοήγηση σε κινητό ή tablet. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείται και χρήματα αλλά και χρόνο καθώς θα χρειάζεται να ενημερώνεται μόνο μία ιστοσελίδα.

Η DIGIQAL με την πολυετή εμπειρία αναλαμβάνει τη δημιουργία responsive ιστοσελίδας που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες και τους στόχους της επιχείρησης σας ώστε να έχετε το αποτέλεσμα που πραγματικά επιθυμείτε.

Θέλουμε οι υπηρεσίες και τα πακέτα μας να καλύπτουν εσάς και το budget σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.