Γιατί η ιστοσελίδα μου χρειάζεται το SEO;

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται «Τι είναι το SEO; Γιατί  χρειάζομαι SEO;»

Ο όρος SEOαποτελεί ακρωνύμιο των λέξεων Search Engine Optimization. Το SEO, με λίγα λόγια, αποτελεί πρακτική βελτιστοποίησης της αποτελεσματικότητας περιεχομένου ιστοσελίδων για την ανεύρεση τους μέσω μηχανών αναζήτησης.

Άρα στο τι το χρειαζόμαστε, η απάντηση είναι απλή. Στις μέρες μας οι άνθρωποι ψάχνουν όλη μέρα, κάθε μέρα για τα πάντα στο διαδίκτυο. Η Google επεξεργάζεται 3,5 δις περίπου ερωτήματα αναζήτησης καθημερινά. Μεγάλος αριθμός! 3,5 δισ. και το 95% των ερευνών – ερωτημάτων παραμένουν στην 1 σελίδα της αναζήτησής τους.

Το SEO θα σας βοηθήσει να θέσετε την ιστοσελίδα σας μπροστά στους ανθρώπους στην 1η σελίδα αναζήτησης, όταν ψάχνουν κάτι στο διαδίκτυο. Και αυτό είναι χρήσιμο για δύο βασικούς λόγους:

1. μπορείτε να απαντήσετε σε ερωτήσεις των πελατών.

2. το προϊόν ή η υπηρεσία σας παρουσιάζονται στις πρώτες θέσεις, όταν οι πελάτες ψάχνουν για να αγοράσουν.

Τι πετυχαίνουμε με το SEO;

Με ένα οργανωμένο και σαφή τρόπο δίνουμε στην Google  όλα τα στοιχεία που αναζητά, τόσο στο περιεχόμενο και στον κώδικα της ιστοσελίδας, όσο και  σε καταλόγους και μηχανές αναζήτησης, κοινωνικά δίκτυα. Με αυτό τον τρόπο αξιολογεί όσο γίνετε θετικότερα και κατατάσσει την ιστοσελίδα σας υψηλότερα και κάθε μία σελίδα της ξεχωριστά.

Ποια στοιχεία πηγαίνουν στο SEO;

Ποιότητα της κυκλοφορίας. Μπορείτε να προσελκύσετε όλους τους επισκέπτες στον κόσμο, αλλά αν έρχονται στον ιστότοπό σας επειδή η Google τους λέει ότι είστε πωλητής για υπολογιστές Apple, όταν είστε πραγματικά αγρότης που πουλάει μήλα, δεν πρόκειται για ποιοτική επισκεψιμότητα. Αντίθετα δικός σας στόχος είναι να προσελκύσετε επισκέπτες που ενδιαφέρονται πραγματικά για τα προϊόντα που προσφέρετε.

Ποσότητα κίνησης. Με τους κατάλληλους ανθρώπους να κάνουν κλικ στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης (SERP), η κυκλοφορία γίνετε καλύτερη!

Οργανικά αποτελέσματα. Σημαντικό μέρος αποτελούν πολλών SERP οι διαφημίσεις. Η ορθή και οργανική κίνηση είναι οποιαδήποτε κίνηση που δεν χρειάζεται να πληρώσετε ,παρόλα αυτά σας προσφέρει κέρδος!

Από τι εξαρτάται το SEO;

Δεν είναι εύκολο να βρεθεί μια ιστοσελίδα στην 1η σελίδα του Google. Υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να συνυπολογιστούν.

Μερικές από αυτές είναι:

  • Οι λέξεις κλειδιά που έχετε χρησιμοποιήσει και πόσο συνάφεια υπάρχει με το αντικείμενο της ιστοσελίδας σας.
  • Πόσο σχετικό είναι το περιεχόμενο με τις λέξεις – κλειδιά και τις φορές που αναφέρονται μέσα στα κείμενα σας.
  • Να υπάρχει alt κείμενο που να συνοδεύει και να εξηγεί κάθε φωτογραφία και video.
  • Ο ανταγωνισμός που υπάρχει.
  • Η ηλικία του domain σας.
  • Η γλώσσα κατασκευής της ιστοσελίδας σας και η ποιότητα του κώδικα.
  • Η σωστή χρήση των κοινωνικών δικτύων.
  • Η γεωγραφική σας τοποθεσία.
  • Η σχέση σας με τις νέες τεχνολογίες και τεχνικές.
  • Να υπάρχουν αντιστοίχως σωστά και ποιοτικά metatags στην αρχική και σε κάθε σελίδα της ιστοσελίδας.
  • Να υπάρχουν παραπομπές από άλλες ποιοτικές ιστοσελίδες καθότι αυτό πιστοποιεί την δυναμική της ιστοσελίδας και τη σημασία του περιεχομένου της.

Γιατί δεν μπορούν οι μηχανές αναζήτησης να καταλάβουν το site μου χωρίς SEO;

Μπορεί οι μηχανές αναζήτησης είναι έξυπνες, αλλά εξακολουθούν να χρειάζονται βοήθεια συνεχώς για να βελτιώσουν την τεχνολογία τους (βελτίωση αλγορίθμου).Οι μεγάλες μηχανές εργάζονται συνεχώς για να ανιχνεύσουμε το web πιο βαθιά και να επιστρέψουν τα καλύτερα αποτελέσματα για τους χρήστες. Ωστόσο, υπάρχει ένα όριο στο πόσο οι μηχανές αναζήτησης μπορεί να λειτουργήσουν.

Με τις σωστές πρακτικές για το SEO οι επισκέπτες σας μπορούν να πολλαπλασιαστούν πολύ γρήγορα, ενώ οι λάθος χειρισμοί μπορεί να θάψουν το site σας βαθιά στα αποτελέσματα αναζήτησης όπου δεν υπάρχει επισκεψιμότητα, αφήνοντας έτσι την επιχείρησή σας στα αζήτητα.

Με το διαδίκτυο να γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό, και εκείνες τις εταιρείες που εκτελούν σωστά το SEO έχοντας πλεονεκτήματα σε επισκέπτες και πελάτες, το δικό σας site χωρίς SEO παραμένει στο περιθώριο.

Έτσι μια σωστή στρατηγική SEO μπορεί να πάρει τον ιστοχώρο σας από τη σελίδα 100 έως την πρώτη σελίδα, αυξάνοντας απείρως τις πιθανότητές σας να βρεθεί από τους επισκέπτες και πιθανούς νέους σας πελάτες.

Όλα όσα προαναφέρθηκαν αποδεικνύουν ότι η βελτιστοποίηση μιας ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης SEO είναι η απλή δραστηριότητα που συνδέεται άμεσα με τις λέξεις και φράσεις που είναι σχετικές με το τι προσφέρει το website σας. Απλή μεν διαδικασία, η οποία όμως μπορεί να φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα, όταν τα κατάλληλα keywords βρεθούν με την κειμενογραφία για ιστοσελίδες στη σωστή θέση μέσα στο περιεχόμενό σας!