Τα χριστουγεννιάτικα ψώνια φέτος θα είναι διαφορετικά λόγω του κορωνοϊού, καθώς τα καταστήματα θα ανοίξουν χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τη μέθοδο «click away». Το click away είναι μία μέθοδος με την οποία οι καταναλωτές κάνουν τα ψώνια τους μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop), η παραγγελία τους ετοιμάζεται και την παραλαμβάνουν από το φυσικό κατάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, το click away περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

  1. Ο καταναλωτής, αφού έχει διαλέξει το προϊόν που επιθυμεί, μπορεί να κάνει ηλεκτρονικά την παραγγελία του μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα ή τηλεφωνικά.
  2. Έπειτα, ο καταναλωτής προπληρώνει την παραγγελία του είτε μέσω του e-shop,. Διαφορετικά μπορεί να επιλέξει να πληρώσει στο κατάστημα, αλλά μόνο μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.
  3. Στη συνέχεια, αφού το κατάστημα ολοκληρώσει την παραγγελία επικοινωνεί με τον πελάτη για να ορίσουν ένα ραντεβού επιλέγοντας τη μέρα και την ώρα που μπορεί να επισκεφθεί το κατάστημα για να λάβει την παραγγελία του.
  4. Τέλος, το κατάστημα στέλνει στον καταναλωτή το αποδεικτικό παραγγελίας του με το οποίο ο καταναλωτής μπορεί να παραλάβει την παραγγελία του άμεσα και με ασφάλεια από το εξωτερικό του καταστήματος.

Τι πρέπει να κάνει ο καταναλωτής;

Ο καταναλωτής για να πάει να παραλάβει την παραγγελία του δεν θα πρέπει να ξεχάσει να στείλει SMS μετακίνησης στο 13033 με κωδικό 2, να έχει τα απαραίτητα έγγραφα ταυτοποίησης και να έχει το μήνυμα που του έχει σταλεί από το κατάστημα σχετικά με το ραντεβού. Το χρονικό περιθώριο που έχει για την μετακίνηση του για να παραλάβει την παραγγελία από το κατάστημα είναι μία ώρα πριν από την αναγραφόμενη ώρα παραλαβής και μία ώρα μετά.

Τι πρέπει να κάνει η επιχείρηση για να προετοιμαστεί για το click away;

Αν η επιχείρηση σας έχει ήδη e-shop, τότε η διαδικασία είναι απλή. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να προσθέσετε τη μέθοδο αποστολής «Παραλαβή από το Κατάστημα», αλλά και τον τρόπο πληρωμής «Πληρωμή στο Κατάστημα».

Αν δεν έχετε e-shop, μπορείτε να δέχεστε παραγγελίες τηλεφωνικά και πληρωμή στο κατάστημα μόνο μέσω POS. Διαφορετικά, μπορείτε να προχωρήσετε στην κατασκευή e-shop μέσα από το οποίο οι πελάτες σας θα μπορούν να βλέπουν τα προϊόντα σας και να κάνουν την παραγγελία τους.

Η DIGIQAL αναλαμβάνει την άμεση και γρήγορη κατασκευή e-shop και κατασκευή ιστοσελίδας μέσα σε λίγες μόνο μέρες για να μπορέσετε να παρουσιάσετε τα προϊόντα σας με τον καλύτερο τρόπο, να παρέχετε τον ευκολότερο τρόπο παραγγελίας στους πελάτες σας και να εκμεταλλευτείτε τη μέθοδο click-away για να κρατήσετε την επιχείρησή σας ανοιχτή κατά την περίοδο του lockdown.