Ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε την ιστοσελίδα της επιχείρηση σας; Το πρώτο βήμα για την κατασκευή της ιστοσελίδας είναι η επιλογή του domain name. Η επιλογή του σωστού domain για την ιστοσελίδα σας παίζει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία και στην αναγνώριση της επιχείρηση σας. Αρχικά, αυτό που πρέπει να αποφασίσετε είναι αν το domain name θα περιγράφει την επιχείρηση σας ή θα αποτελεί ένα νέο brand name.

Περιγραφικό domain name

Ένα domain name μπορεί να αποτελείται από λέξεις-κλειδιά που περιγράφουν την επιχείρηση σας, το προϊόν ή τις υπηρεσίας σας και δηλώνουν στις μηχανές αναζήτησης τι είδους περιεχόμενο έχει η ιστοσελίδα σας.

Δημιουργικό domain name

Από την άλλη, μπορείτε να επιλέξετε ένα domain που να μην είναι τόσο περιγραφικό αλλά να αποτελεί το brand της επιχείρησης σας το οποίο είναι μοναδικό και ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές. Σίγουρα αν είστε κάποιο μεγάλο brand πρέπει να επιλέξετε κάποιο domain με βάση την επωνυμία σας.

Μερικές συμβουλές για να επιλέξετε το καλύτερο domain name

Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα domain που να μπορείτε να το προφέρετε εύκολα ώστε να μην δυσκολεύεστε να το πείτε σε κάποιο πελάτη, να είναι σχετικά μικρό ώστε να αποτυπώνεται εύκολα στη μνήμη του χρήστη αλλά και να είναι εύκολο και ξεκάθαρο στην ορθογραφία ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες για λάθη πληκτρολόγησης καθώς οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να κάνουν τυπογραφικά λάθη στην πληκτρολόγηση των domains. Τέλος, καλό θα ήταν να αποφύγετε τη χρήση αριθμών και συμβόλων καθώς μπορεί να μπερδέψουν τους χρήστες. Όπως είναι κατανοητό, ένα δύσκολο και μεγάλο domain θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσετε πολύτιμους πελάτες.

Η κατάλληλη επιλογή domain name είναι μία σημαντική απόφαση για την επιχείρηση σας. Είναι πολύ πιθανό να δυσκολευτείτε στην αναζήτηση του κατάλληλου domain. Η ομάδα της DIGIQAL μπορεί να σας βοηθήσει. Επικοινωνήστε μαζί μας.