Στην εποχή του διαδικτύου, η βαθμολογία της επιχείρησης σας στο διαδίκτυο αποτελεί μία βασική πηγή άντλησης πληροφοριών για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σας. Πλέον, οι καταναλωτές πριν πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε ενέργεια/αγορά ελέγχουν τη βαθμολογία και τις κριτικές που έχει λάβει μία επιχείρηση. Η βαθμολογία αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα με βάση τον οποίο οι καταναλωτές επιλέγουν μεταξύ των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με έρευνες, οι περισσότεροι καταναλωτές εμπιστεύονται και επιλέγουν μία επιχείρηση εάν αυτή έχει συγκεντρώσει 4 και 5 αστέρια, καθώς στα μάτια των καταναλωτών οι επιχειρήσεις με την καλύτερη βαθμολογία θεωρούνται πιο αξιόπιστες.

Τα οφέλη μίας υψηλής βαθμολογίας

Όπως είναι κατανοητό, μία υψηλή βαθμολογία θα βελτιώσει την επαγγελματική εικόνα της επιχείρηση σας στο διαδίκτυο. Μία καλή βαθμολογία θα βοηθήσει την επιχείρηση σας να εμφανίζεται πιο ψηλά στα αποτελέσματα των αναζητήσεων και συνεπώς να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας. Επιπλέον, θα αυξήσει την αξιοπιστία και τη φήμη της επιχείρηση σας και θα συμβάλει στην εύρεση νέων πελατών. Όσο καλύτερη είναι η βαθμολογία σας, τόσο πιο πιθανό είναι οι καταναλωτές να επιλέξουν την επιχείρηση σας. Επομένως, μία καλή βαθμολογία αποτελεί το κλειδί για την προώθηση της επιχείρηση σας.

Η ιστορία της e-food

Πρόσφατα, μία πολύ γνωστή εταιρεία, το efood, βρέθηκε αντιμέτωπη με τον θυμό των πελατών της και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η βαθμολογία της κατρακύλησε από το 4.7 (σχεδόν άριστα) στο 1, γεγονός που μαρτυρεί τη μαζική απώλεια των πελατών της και άμεση επίπτωση στις πωλήσεις της. Το ζήτημα πήρε τεράστιες διαστάσεις στα social media καλώντας σε μποϊκοτάζ επιδεικνύοντας τη δύναμη επιρροής τους καθώς χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου έσπευσαν να αξιολογήσουν με τη χαμηλότερη δυνατή βαθμολογία τη γνωστή online delivery εταιρεία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η βαθμολογία της επιχείρησης σας έχει τεράστιο αντίκτυπο στις πωλήσεις σας. Στην DIGIQAL μπορούμε να σας καθοδηγήσουμε για να βελτιώσετε το επαγγελματικό προφίλ σας στο διαδίκτυο. Επικοινωνήστε μαζί μας.