Τα Instagram Stories αποτελούν ένα πολύ αποτελεσματικό τρόπο προβολής και διαφήμισης της επιχείρησης σας καθώς προσελκύουν το ενδιαφέρον του κοινού και των πιθανών πελατών σας μέσα σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα.

Τα stories του Instagram έχουν περίπου 500.000.000 ενεργούς χρήστες καθημερινά και περίπου το 62% των χρηστών δηλώνει ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για ένα brand ή προϊόν αφού το έχει δει στα stories.

Καθώς η πλειοψηφία των χρηστών περνάει περισσότερο χρόνο βλέποντας stories, η επιχείρηση σας πρέπει να δημοσιεύει και εκεί. Για την ακρίβεια, 1 στα 3 stories με τις περισσότερες προβολές προέρχονται από επιχειρήσεις.

Τα stories του Instagram σας επιτρέπουν να έχετε συνεχή επαφή και άμεση αλληλεπίδραση με το κοινό δίνοντας την ευκαιρία να εμφανίσετε δωρεάν το προϊόν ή την υπηρεσία σας.

Μερικά tips για να απογειώσετε τα Instagram Stories της επιχείρησης σας

  1. Δοκιμάστε τα Live video. Έχουν το στοιχείο του αυθορμητισμού και δημιουργούν μία αμεσότητα ανάμεσα στην επιχείρηση σας και το κοινό της. Ανεβάστε επομένως video από την καθημερινότητα στο γραφείο, τους ανθρώπους της εταιρείας, από το καινούργιο προϊόν ή υπηρεσία που ετοιμάζεται και ότι άλλο ενδιαφέρον μπορείτε να σκεφτείτε.
  2. Υπάρχουν διάφορες επιλογές στα stories για να προσελκύσετε τους χρήστες όπως να τρέξετε μία δημοσκόπηση, να κάνετε ερωτήσεις για να ζητήσετε τη γνώμη του κοινού σας, να βάλετε countdown για να προωθήσετε διαγωνισμούς, εκπτώσεις και ανακοινώσεις. Επομένως, οι παραπάνω επιλογές αποτελούν μία πολύ καλή τακτική για να αυξήσετε την αλληλεπίδραση με το κοινό σας.
  3. Χρησιμοποιήστε κινούμενες εικόνες όπως τα gifs, boomerang για να δώσετε μία ενδιαφέρουσα νότα σε οποιαδήποτε φωτογραφία ή βίντεο και να παρουσιάσετε διαφορετικές πτυχές του προϊόντος σας που δεν θα μπορούσατε με μία στατική εικόνα.
  4. Χρησιμοποιήστε mentions, hashtags και την τοποθεσία ώστε να προστεθούν τα stories σου σε άλλους λογαριασμούς, στα stories του συγκεκριμένου hashtag ή της τοποθεσίας και να προβληθούν και σε άτομα που δεν σας ακολουθούν. Κοινοποιήστε στα δικά σας stories, τις ιστορίες των πελατών σας που σας έχουν κάνει mention.
  5. Σε περίπτωση που ο λογαριασμός σας ξεπερνάει τους 10.000 followers μπορείτε να προσθέσετε το swipe up ώστε να τους οδηγήσετε απευθείας στο προϊόν ή στην υπηρεσία της επιλογή σας.
  6. Τα stories αποτελούν το πιο διασκεδαστικό και διαδραστικό είδος δημοσίευσης για τις επιχειρήσεις που θέλουν να αυξήσουν την αναγνωσιμότητα τους, να προσελκύσουν κοινό στην ιστοσελίδα τους και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.
  7. Μην υπερβάλλετε στον αριθμό των stories καθώς η υπερβολή μπορεί να κουράσει και να χάσετε το ενδιαφέρον του κοινού.

Η δημοτικότητα των Instagram Stories αυξάνεται διαρκώς καθώς αποτελούν ίσως τον πιο ανερχόμενο τρόπο ψηφιακής διαφήμισης των επιχειρήσεων. Στη DIGIQAL πιστεύουμε ότι η χρήση των Instagram Stories είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο digital marketing που μπορεί να αυξήσει τα έσοδα της επιχείρηση σας. Επικοινωνήστε μαζί μας.