Η πανδημία του κορονοϊού έχει οδηγήσει τις περισσότερες επιχειρήσεις να επιλέγουν το μοντέλο της εξ αποστάσεως εργασίας (remote working) για λόγους προστασίας. Ωστόσο, τα meetings αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μίας επιχείρησης όποτε κρίνεται απαραίτητη η επιλογή ενός εργαλείου τηλεδιάσκεψης.
Οι εφαρμογές τηλεδιάσκεψης παρέχουν τη δυνατότητα της σύγχρονης επικοινωνίας μεταξύ ατόμων μέσω μίας οθόνης. Η επικοινωνία μεταξύ των συμμετεχόντων περιλαμβάνει την ανταλλαγή βίντεο, ήχου και δεδομένων, παρέχοντας τη δυνατότητα πλήρους αλληλεπίδρασης και προσομοιώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο την επικοινωνία όπως αυτή γίνεται πρόσωπο με πρόσωπο.
Υπάρχουν διάφορες εφαρμογές στο διαδίκτυο που σε απόκριση της κρίσης που δημιούργησε ο κορονοϊός προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες στα δωρεάν πακέτα τους με αποτελεσματικά εργαλεία τα οποία αξιοποιούνται εύκολα κατά τη διάρκεια των συνεδρίων.

H DIGIQAL έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει τα 6+1 προγράμματα απομακρυσμένων meeting για εργασία από το σπίτι!

 1. Cisco Webex Meetings
  Cisco Webex Meetings είναι μία δωρεάν λύση για μία εταιρική τηλεδιάσκεψη. Υποστηρίζει έως και 100 συμμετέχοντες σε μία μόνο κλήση για απεριόριστη διάρκεια. Οι συνεδρίες περιλαμβάνουν λειτουργίες όπως κοινή χρήση οθόνης, εγγραφή βίντεο και κοινή χρήση αρχείων. Ακόμη, η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα διαμοιρασμού εικονικού πίνακα, τον οποίο οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να σχεδιάζουν ή να επισημάνουν οτιδήποτε στην οθόνη. Οι συνεδρίες μπορούν να αποθηκευτούν τοπικά στη συσκευή είτε στο cloud. Η εφαρμογή είναι συμβατή τόσο σε υπολογιστή όσο και σε smartphone ή tablet.
 2. Zoom Meeting
  Το Zoom Meetings είναι μία πολύ καλή εφαρμογή τηλεδιάσκεψης σε επίπεδο επιχειρήσεων. Οι συναντήσεις στην εφαρμογή μπορούν να αποθηκευτούν στο cloud. Οι χρήστες με δωρεάν λογαριασμό μπορούν να φιλοξενήσουν συνεδρία βίντεο για έως και 100 συμμετέχοντες, αλλά οι διασκέψεις 3 ή περισσότερων μελών περιορίζονται σε 40 λεπτά. Οι δωρεάν χρήστες μπορούν επίσης να εγγράψουν βίντεο ή ήχο, τοπικά στην συσκευή τους και να μοιράζονται την οθόνη τους με άλλους συμμετέχοντες. Το Zoom επιτρέπει τη συμμετοχή μέσω υπολογιστή είτε μέσω κινητών συσκευών, χρησιμοποιώντας εφαρμογές iPhone και Android.
 3. Google Hangouts Meetings
  Αυτή είναι μία εφαρμογή διαθέσιμη για όλες τις συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των Windows, Mac, Android και iOS. Η πιο σημαντική λειτουργία του Google Hangouts είναι η κοινή χρήση οθόνης. Για τους δωρεάν πελάτες, το Google Hangouts επιτρέπει τη συνομιλία έως και 250 ατόμων σε μια κλήση βίντεο. Η υπηρεσία υποστηρίζει επίσης ταυτόχρονη φωνητική συνομιλία και επιτρέπει στους χρήστες να συμμετάσχουν σε μία συνεδρία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ενός κοινόχρηστου συνδέσμου.
 4. Skype
  Το Skype είναι μια δημοφιλής εφαρμογή που οι περισσότεροι χρήστες θα έχουν ακούσει μέχρι τώρα. Η διαχείριση της τηλεδιάσκεψης με το Skype είναι πολύ εύκολη. Είναι κατάλληλο για τηλεδιάσκεψη για μικρές ομάδες έως 50 ατόμων. Σε αντίθεση με όσες εφαρμογές έχουμε αναφέρει ως τώρα στο Skype ο κάθε συμμετέχων θα πρέπει να εγγραφεί και να κατεβάσει το Skype, είτε πρόκειται για μια εφαρμογή για desktop είτε για κινητό.
 5. Blue Jeans
  Το Blue Jeans είναι μια ακόμα αξιόπιστη εφαρμογή η οποία μοιάζει με τις προαναφερθείσες εφαρμογές. Υποστηρίζει έως και 25 χρήστες σε μια κλήση ταυτόχρονα. Ένα χαρακτηριστικό της είναι ότι δεν χρειάζεται να έχετε λογαριασμό για να τη χρησιμοποιήσετε.
 6. Go To Meeting
  Το Go To Meeging είναι συμβατό με τις περισσότερες από τις συσκευές, όπως υπολογιστές και smartphones. Αυτή η εφαρμογή υποστηρίζει 15 συμμετέχοντες. Είναι ιδανική για μικρές επιχειρήσεις ή μικρές ομάδες. Η εφαρμογή αυτή επίσης μπορεί να καταγράφει τις συνεδρίες στο cloud.
 7. Zoho Meetings
  Η εφαρμογή αυτή, βασίζεται αποκλειστικά στους browsers. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι πολύ σημαντικό, διότι οι χρήστες μπορούν την χρησιμοποιήσουν χωρίς να χρειάζεται να την εγκαταστήσουν. Παρόλα αυτά, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και για android και για iOS. Όπως με άλλες εφαρμογές και η Zoho επιτρέπει τη κοινή χρήση οθόνης και υποστηρίζει έως και 3 χρήστες.