Καθώς είμαστε κλεισμένοι σπίτι εξαιτίας του κορωνοϊού, ο μόνος τρόπος να διατηρούμε επαφή με τους κοντινούς μας ανθρώπους είναι μέσω της τεχνολογίας και των social media. Οι βιντεοκλήσεις είναι ο καλύτερος τρόπος να συνομιλούμε με τους φίλους και την οικογένεια μας, γι’ αυτό ας δούμε τις πιο γνωστές εφαρμογές.

  • Instagram

Το Instagram επιτρέπει βιντεοκλήσεις με τη συμμετοχή έως 6 ατόμων. Πέρα από το ότι μπορούμε να βλέπουμε τους άλλους live, η εφαρμογή πρόσφατα πρόσθεσε ένα νέο χαρακτηριστικό που επιτρέπει να παρακολουθούμε όλοι μαζί το ίδιο περιεχόμενο. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη τόσο σε Android όσο και σε iOS.

  • Messenger

Είναι μια επίσης γνωστή εφαρμογή του Facebook κατάλληλη για μηνύματα, κλήσεις και  βιντεοκλήσεις έως και 50 ατόμων. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη τόσο σε Android όσο και σε iOS και πρόσφατα κυκλοφόρησε μία νέα έκδοση για Windows και Mac. 

  • WhatsApp

Η εφαρμογή Whatsapp πέραν από τα ατελείωτα μηνύματα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά παρέχει και τη δυνατότητα βιντεοκλήσεων. Οι ομαδικές βιντεοκλήσεις του WhatsApp υποστηρίζουν μέχρι 4 άτομα. Επιπλέον, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη τόσο σε Android όσο και σε iOS.

  • Skype

To Skype επιτρέπει τη συνομιλία σε προσωπικό επίπεδο και βιντεοκλήσεις στις οποίες συμμετέχουν μέχρι και 50 χρήστες. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των βιντεοκλήσεων μπορούμε να γράφουμε μηνύματα, να ανταλλάσουμε αρχεία, και πολλά άλλα. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη τόσο για χρήση σε υπολογιστή όσο και σε smartphones Android και iOS.

  • FaceTime

Πρόκειται για μία εφαρμογή που απευθύνεται αποκλειστικά στους χρήστες iOS. Η εφαρμογή είναι πολύ δημοφιλής και στις βιντεοκλήσεις επιτρέπει τη συμμετοχή μέχρι και 32 ατόμων.

  • Viber

Το Viber είναι μία ακόμη γνωστή εφαρμογή επικοινωνίας η οποία επιτρέπει εκτός από ανταλλαγή μηνυμάτων, φωνητικών κλήσεων και βιντεοκλήσεις. Συγκεκριμένα, επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν ομαδικές κλήσεις των 20 χρηστών.